Rasbora Galaxy

Rasbora Galaxy

Contents

Algemene informatie:

Verbazingwekkend mooie kleuren en markeringen. Vormd scholen met elkaar en met andere dani’s en rasbora’s. En is veilig met planten.

Aanbevolen tankparameters:

Temperatuur: 23° – 26° C
pH: 6,5 – 7,5 (flexibel zolang plotselinge veranderingen worden vermeden)
KH: 2 – 10 dKH
Minimale tankgrootte: 45 liter

Zorgrichtlijnen:

Zorgniveau: Medium
Levensduur: 3-5 jaar
Tankopstelling: Zoet water: Sterk begroeid en ondiep
Dieet: Omnivoor. Kan de meeste vlokkenvoedsel en algen aan, maar ook gevriesdroogde daphnia, bloedwormen, tubifex en pekelkreeftjes.
Sociaal gedrag: Rustig, school.
Oorsprong: Tankgekweekt, maar inheems in India
Gemiddelde grootte van een volwassene: 2,5 cm
Gemiddelde inkoopgrootte: 1,3 – 2,5 cm

Rasbora Galaxy

De Hemelse Parel Danio, ook wel Galaxy Rasbora genoemd, schudde de aquariumwereld op toen ze in 2006 werden ontdekt. De levendige kleuren en de rustige natuur maken deze vis zeer populair.

Wetenschappelijk bekend als Danio margaritatus, is deze vis een lid van de Cyprinidae familie. Het is een plantgebonden vis die een tal van kleur en levendige activiteit toevoegt aan elk aquarium.

Typisch voor de Hemelse Parel Danio is de levensduur 3-5 jaar in stabiele aquaria.

Ondanks de kleine omvang van de Rasbora Galaxy kunnen ze helpen om elk beplant aquarium te verlevendigen. Ze kunnen het goed vinden met een groot aantal andere vissen.

Ze zijn constant in beweging en verkennen de lagere delen van het aquarium.

Door hun kleine omvang en schuwe aard kunnen ze het beste worden gehouden in een gemeenschap van vissen die hun gedrag en grootte weerspiegelen. Zo niet, dan kunnen ze gemakkelijk door grotere vissen worden opgejaagd of uitgedreven.

Beginners die op zoek zijn naar een school van Galaxy Rasboras moeten rekening houden met hun gedrag en habitat boven alles.

Rasbora Galaxy

Verschijning

Een groep van deze vissen kan zowel kleur als energie toevoegen aan elke plantaardige aquarium dat ze krijgen. De wit gevlekte lichamen in combinatie met hun rode of oranje vinnen zorgen ervoor dat de vis zich kan onderscheiden in zijn leefomgeving.

Deze vissen zijn kleine vissen, die meestal hooguit 2,5 cm van kop tot staart zijn.

Het meest opvallende aan deze vissen is de kleur van de vinnen. Alle vinnen hebben twee parallelle zwarte lijnen met een felrode of oranje kleur, afhankelijk van het geslacht.

Wanneer u naar een groep van deze Danios kijkt, zult u waarschijnlijk het verschil in kleur tussen de individuen opmerken. Dit komt omdat de mannetjes en vrouwtjes er anders uit zien.

De mannetjes zijn dun en vaak levendiger van kleur, vooral op de staart, terwijl de vrouwtjes iets doffer en ronder van vorm zijn.

De mannetjes krijgen zelfs een extra dieprode kleur op hun buik. Deze kleuring kan ertoe leiden dat mensen alleen nog maar mannetjes voor hun bak zoeken; helaas is het houden van een verhouding tussen mannetjes en vrouwtjes belangrijk om een gezonde groep te houden.

De mannetjes zullen constant met elkaar vechten voor de maatjes, dus als er meer vrouwtjes dan mannetjes zijn, zal het risico op een gevecht kleiner worden.

Omdat ze zo’n nieuwe soort zijn, gaan de gesprekken over waar het past in het Cyprinidae geslacht door tot op de dag van vandaag. Ze delen hun algemene vorm met andere leden van de familie en hebben zelfs het gevlekte patroon van andere danio’s zoals de dwergvis (Danio nigrofasciatus).

Leefomgeving

De Rasbora Galaxy is vredig en gemakkelijk te verzorgen, zolang ze in stabiel water leven met een goede waterkwaliteit. Ze doen het het beste in aquariums met planten, rotsen of drijfhout dat hen van een dekmantel voorziet. Deze vissen leven het beste in een minimale school van 6. Rasbora Galaxy zal scholen vormen met elkaar en met alle andere soorten danios, die regenbogen van beweging in uw hele aquarium vormen!

Als je het aantal exemplaren dat je houdt wilt verhogen, dan is een grotere bak nodig. Richt op ongeveer 10 liter per vis.

Probeer het aquarium ook relatief ondiep te houden. Dit zal het ondiepe karakter van hun huis nabootsen en de vissen zich comfortabeler laten voelen.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
picasso clownvis
Picasso Clownvis

Picasso Clownvis

De Picasso Clownvis: Net als een aantal anderen werd ik me voor mijzelf meer bewust van de Clownvis door de wondere wereld van Disney en hun film 'Finding Nemo'. Het zien van de levendige levendige kleuren van Nemo heeft me echt verliefd gemaakt! We hebben deze...

Drijfplantjes aquarium
Drijfplantjes aquarium

Drijfplantjes aquarium

Zijn levende planten goed voor aquarium? Drijfplantjes voor in je aquarium kunnen de dynamiek van je bak totaal veranderen. In feite zijn ze onze top-aanbeveling voor aquarianen die de totale aanblik van hun omgeving willen verbeteren. De reden is duidelijk als je...

Axolotl
Axolotl

Axolotl

De Axolotl: een nieuwe exotische bewoner van jouw aquarium Ben jij op zoek naar een nieuwe aanwinst voor jouw aquarium? Heb je wel genoeg mooie vissen en ben je eens op zoek naar iets anders? Dan is de Axolotl een perfect idee voor jou. Om de bevolking van jouw...

Aquascaping
Aquascaping

Aquascaping

Aquascaping Het is niet moeilijk om aquascaping te leren. Net als elke andere passie kost het tijd, inzet en uitgebreid onderzoek. We zullen proberen de basiskennis van aquascaping in beeld te brengen, van het opstellen van eenvoudige principes en regels voor...

Aquarium boeken
Aquarium boeken

Aquarium boeken

Aquarium boeken Wij hebben een lijst samengesteld van alle boeken die handig kunnen zijn als jij wil beginnen met een Aquarium. In deze boeken kan je uitleg vinden over hoe je kan beginnen met een aquarium, meer leren over de verschillende vissen en uitleg hoe je...

Guppy's
Guppy’s

Guppy’s

Guppy's Guppy's zijn al generaties lang een belangrijk onderdeel in de aquariumhobby. Deze vissen komen oorspronkelijk uit tropische poelen in Zuid-Amerika en het Caribisch gebied en zijn nu verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan soorten. Veel guppy keepers...

Antennebaarsje
Antennebaarsje

Antennebaarsje

Antennebaarsje Het Antennebaarsje, ook wel bekend als de mikrogeophagus ramirezi, is een mooie aanvulling op een rustige gemeenschapstank. In tegenstelling tot veel andere cichlidensoorten is de mikrogeophagus ramirezi een rustig lid van de gemeenschap. Deze vissen...

corydoras paleatus
Corydoras paleatus

Corydoras paleatus

Corydoras paleatus Corydoras paleatus is een kleine, rustige vis die de bodem van je bak schoon kan houden. Een andere gewoonte die ze hebben is om naar hun baasjes te "knipogen"; de ogen kunnen ze heen en weer kantelen zonder hun hoofd te bewegen. Net als andere...

corydoras julii
Julii Corydoras

Julii Corydoras

Corydoras Julii Julii Corys zijn schattige bodembewoners die je tank schoonmaken. Maar elke vis die deze kleine meerval probeert door te slikken, staat voor een pijnlijke verrassing. Deze soort heeft het vermogen om het oog te laten draaien, waardoor het de...

Ancistrus
Ancistrus

Ancistrus

Ancistrus: Er zijn veel soorten Ancistrus, en verschillende zijn prominent aanwezig in de aquariumhobby. Dit wordt toegeschreven aan het feit dat ze relatief kleiner blijven dan hun neefje, de pleco stomas, meestal maar vijf centimeter in de meeste soorten. Het...

Aikly Webdesign

100% plantaardig premiumvoer voor bodemvissen

Partners waar wij trots op zijn

Koraalwereld
Black Friday 2021Black Friday 2021
Aikly Webdesign