Sumatraan

Sumatraan

Contents

Algemene informatie:

De Sumatraan is een tropische vis die ook als aquariumvis gehouden wordt. Het is een lid van de familie van de Cyprinidae. Ze komen oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië.

Aanbevolen tankparameters:

Temperatuur: 20° – 27° C pH: 5 – 7 KH: 4-6 Minimale tankgrootte: 100 liter Tankopstelling: Tropisch zoetwater

Zorgrichtlijnen:

Zorgniveau: Makkelijk Geschikt als eerste vis: Ja Kosten: €2,50 – €4,50 Levensduur: 5-6 jaar Dieet: Omnivoor Sociaal gedrag: licht agressief Oorsprong: Azie Gemiddelde grootte van een volwassene: max 7 cm Gemiddelde inkoopgrootte: 5 cm Aquarium decoratie: planten, fijn grind, rotsen, enkele schaduwplekken Springer: Nee

Sumatraan

De Sumatraan (Tiger Barbs) zijn een van de meest voorkomende en populaire aquariumvissen ter wereld. Tiger Barb vissoorten zijn nu verkrijgbaar in verschillende kleuren door selectieve kweek. Tiger Barbs zijn ook met succes aangepast om Glofish te worden. Glofish geeft een fluorescerende gloed, zelfs onder normale of UV-licht.

Veel Tiger Barbs zijn goede eters en verdragen de meeste commerciële droge vlokken of diepvriesvoedsel; dit is een andere eigenschap om rekening mee te houden bij het bepalen of je wel of niet een Tiger Barb voor je aquarium wilt hebben.

Sumatranen voegen veel beweging en kleur toe aan elk aquarium en daarom is het geen wonder dat ze zo populair zijn geworden bij zowel beginners als ervaren aquarianen.

Sumatraan

Aquarium grootte

Eerst moet je een aquarium klaar hebben staan dat de juiste grootte heeft om minstens zes Tiger Barbs in onder te brengen. Toch vinden vinden ze het fijn om in een kleine groep te zitten.

We stellen een 20-gallon tank voor, aangezien dit normaal gesproken de minimale grootte is voor een kleine groep van zes Tiger Barbs. Hoe groter het aquarium, hoe meer school en zwemmen er omheen. Het is aan jou, de houder, om te beslissen hoe groot het aquarium moet zijn.

Hoe te zorgen voor de Sumatraan

Een goede regel voor het houden van vissen van welke soort dan ook is om te proberen hun natuurlijke habitat te imiteren. Echtgenootschap legt de hele methode van het houden en behouden van uw Tiger Barbs en hun watercondities uit. Het vat de kwaliteit van het water, de verlichting, het voedsel, de watertemperatuur, de plant en het substraat en de veranderingen in het water samen. Het onderhouden van al deze zaken en het in evenwicht houden ervan is de perfecte manier om uw vissen te laten gedijen.

Ideale temperatuur

Tiger Barbs zijn van nature afkomstig uit tropische wateren. De temperatuur tussen 20 en 28 graden is goed om ze te houden. Over het algemeen vinden Sumatranen het echt fijn als de temperatuur van het water tussen de 25-28 graden ligt.

Ze zijn een zeer winterharde soort en kunnen heel goed veranderingen in de waterkwaliteit verdragen. Wij raden je aan om te proberen zo dicht mogelijk bij deze parameters te blijven.

Substraat

Wat voor soort ondergrond moet ik gebruiken in mijn tank?
Een ondiepe ondergrond maakt het reinigen gemakkelijker tijdens het verversen van het water. De substraat dient er vooral voor om planten of decoraties op hun plaats te houden. Tiger Barbs zijn geen gravers, dus is de substraat alleen voor decoratiedoeleinden.

Filter opties

Wat voor soort filtratieapparaat moet worden gebruikt voor Tiger Barbs?
Er zijn verschillende keuzes voor waterfilter installaties, afhankelijk van de grootte van de bak en de hoeveelheid vissen die erin zitten. Hoe effectiever de filter, des te minder wateraanpassingen je zou moeten maken. Ook dit is weer afhankelijk van de hoeveelheid vis in het aquarium.

Het is aan te raden om één van de drie meest voorkomende filters te gebruiken voor je aquarium met deze vissen.

Beste filter tot 45 liter

Beste filter tot 100 liter

Beste filter voor grotere aquariums

Verlichting

Tiger Barbs hebben geen speciale verlichting nodig en een daglichtaquariumlamp volstaat. Hun natuurlijke habitat bestaat echter uit ondiep water dat vol met vegetatie zit. Recreëer zoveel mogelijk van dit soort atmosfeer.

Eten

De Sumatraan is een goede eters. Ze omarmen gemakkelijk de meeste vlokken en diepvriesproducten.

Echter, levend voedsel, zoals bloedwormen, moet ook worden verstrekt om hun voedingsbehoeften aan te vullen. Het is ook een goede oefening voor hen om te zoeken naar hun voedsel.

Fabrikanten van visvoer produceren voedsel voor bepaalde dieren. Lees vaak het etiket om er zeker van te zijn dat u voedingsmiddelen voedt die bedoeld zijn om aan alle voedingsbehoeften van Tiger Barbs te voldoen.

Tiger Barbs & andere vissen

Sumatranen zijn in het algemeen semi-agressieve type, dus langzaam bewegende vissen zoals Betta’s of Goudvissen moeten worden vermeden.

Snellere, agressievere soorten zoals Loaches (Modderkruiper), Danios, Plecos en bijna alle meervalsoorten zijn perfecte tankmaten voor Tiger Barbs, die allemaal hun eigen unieke karakter aan uw aquarium toevoegen.

Vaak zijn zo ongeveer al deze soorten te vinden in hetzelfde soort klimaat, dus de eisen aan het voer en het aquarium zijn ook hetzelfde. Dit maakt het veel gemakkelijker om de grenzen van de tank vast te houden waar alle organismen kunnen overleven.

Ze presteren ook heel goed in grote groepen van hun eigen soort, en we raden je aan om er altijd minstens zes te houden. Maar meer dan zes van hen worden volledig aangemoedigd.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
picasso clownvis
Picasso Clownvis

Picasso Clownvis

De Picasso Clownvis: Net als een aantal anderen werd ik me voor mijzelf meer bewust van de Clownvis door de wondere wereld van Disney en hun film 'Finding Nemo'. Het zien van de levendige levendige kleuren van Nemo heeft me echt verliefd gemaakt! We hebben deze...

Drijfplantjes aquarium
Drijfplantjes aquarium

Drijfplantjes aquarium

Zijn levende planten goed voor aquarium? Drijfplantjes voor in je aquarium kunnen de dynamiek van je bak totaal veranderen. In feite zijn ze onze top-aanbeveling voor aquarianen die de totale aanblik van hun omgeving willen verbeteren. De reden is duidelijk als je...

Axolotl
Axolotl

Axolotl

De Axolotl: een nieuwe exotische bewoner van jouw aquarium Ben jij op zoek naar een nieuwe aanwinst voor jouw aquarium? Heb je wel genoeg mooie vissen en ben je eens op zoek naar iets anders? Dan is de Axolotl een perfect idee voor jou. Om de bevolking van jouw...

Aquascaping
Aquascaping

Aquascaping

Aquascaping Het is niet moeilijk om aquascaping te leren. Net als elke andere passie kost het tijd, inzet en uitgebreid onderzoek. We zullen proberen de basiskennis van aquascaping in beeld te brengen, van het opstellen van eenvoudige principes en regels voor...

Aquarium boeken
Aquarium boeken

Aquarium boeken

Aquarium boeken Wij hebben een lijst samengesteld van alle boeken die handig kunnen zijn als jij wil beginnen met een Aquarium. In deze boeken kan je uitleg vinden over hoe je kan beginnen met een aquarium, meer leren over de verschillende vissen en uitleg hoe je...

Guppy's
Guppy’s

Guppy’s

Guppy's Guppy's zijn al generaties lang een belangrijk onderdeel in de aquariumhobby. Deze vissen komen oorspronkelijk uit tropische poelen in Zuid-Amerika en het Caribisch gebied en zijn nu verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan soorten. Veel guppy keepers...

Antennebaarsje
Antennebaarsje

Antennebaarsje

Antennebaarsje Het Antennebaarsje, ook wel bekend als de mikrogeophagus ramirezi, is een mooie aanvulling op een rustige gemeenschapstank. In tegenstelling tot veel andere cichlidensoorten is de mikrogeophagus ramirezi een rustig lid van de gemeenschap. Deze vissen...

corydoras paleatus
Corydoras paleatus

Corydoras paleatus

Corydoras paleatus Corydoras paleatus is een kleine, rustige vis die de bodem van je bak schoon kan houden. Een andere gewoonte die ze hebben is om naar hun baasjes te "knipogen"; de ogen kunnen ze heen en weer kantelen zonder hun hoofd te bewegen. Net als andere...

corydoras julii
Julii Corydoras

Julii Corydoras

Corydoras Julii Julii Corys zijn schattige bodembewoners die je tank schoonmaken. Maar elke vis die deze kleine meerval probeert door te slikken, staat voor een pijnlijke verrassing. Deze soort heeft het vermogen om het oog te laten draaien, waardoor het de...

Ancistrus
Ancistrus

Ancistrus

Ancistrus: Er zijn veel soorten Ancistrus, en verschillende zijn prominent aanwezig in de aquariumhobby. Dit wordt toegeschreven aan het feit dat ze relatief kleiner blijven dan hun neefje, de pleco stomas, meestal maar vijf centimeter in de meeste soorten. Het...

Aikly Webdesign

100% plantaardig premiumvoer voor bodemvissen

Partners waar wij trots op zijn

Koraalwereld
Black Friday 2021Black Friday 2021
Aikly Webdesign